Zingeving begint soms met een gek plan

Positief Gezond Leven - blog zingeving begint soms met een gek plan

Wat betekent zingeving voor mij? ‘Serendipiteit’ is het eerste woord dat mij te binnen schiet en daarover wil ik graag iets met je delen. Je vraagt je waarschijnlijk af wat een bureaustoel in het bos met zingeving en serendipiteit te maken heeft. Die stoel maakt deel uit van het gekke plan waar zomaar een dag in de herfst mee begon in de ontwikkeling van deze website.

Verbinding maken in het bos

Na al een paar dagen voorpret loop ik op de bewuste dag het bos in. Mijn geliefde draagt de zware bureaustoel en zelf draag ik andere secuur uitgezochte attributen die voor mij passend zijn bij Positief Gezond Leven. Alles klopt eigenlijk al op dat moment, wij moeten lachen om de situatie en staan in verbinding met elkaar en met de natuur. Het geeft een goed gevoel te weten dat ik wordt ondersteund in mijn plannen en mijn dromen.

Delen van geluksmomenten

Een paar wandelaars in het bos hebben ons al aangesproken als ook de man die ik eerder zag met zijn, wat ik dacht, Nordic walking stokken ons passeert. De stokken blijken een statief voor zijn camera te zijn en hij installeert zich vlak naast ons. We staan namelijk, niet toevallig, op de plek waar ik vaak kom om naar de ijsvogels te speuren die zich daar nestelen.

Na het even over het hoe en wat van de bureaustoel te hebben gehad, gaat het al snel over de mooie momenten die de man met zijn camera vastlegt. Zijn enthousiasme wordt steeds groter. We krijgen prachtige foto’s te zien van de ijsvogels, maar ook van eekhoorntjes en een bosuil. Een filmpje van een boomkikker laat de passie waarmee deze man fotografeert nog het best zien.

Serendipiteit

Op de terugweg besef ik dat het niet enkel om de geluksmomenten en zingeving van de man ging. Deze toevallige ontmoeting leidde tot verbinding, een mooi gesprek over doen wat je graag doet. Zowel de man als ik waren op dat moment bezig met iets dat we graag doen, dat ons zin geeft in de dag. Iets dat bijdraagt aan ons welzijn. Zijn zingeving is samengevallen met mijn eigen gevoel van zingeving.

Daarom is serendipiteit het eerste woord dat mij te binnen schiet. Het is een van mijn lievelingswoorden; vrij vertaald ‘iets ontdekken of uitvinden waar je niet naar op zoek was’.

Zomaar tijdens het uitvoeren van een gek plan, niet op zoek zijn en toch zingeving vinden, een heerlijk gevoel!

Positieve Gezondheid gaat uit van Zingeving als gezondst makende factor.

Ik ga graag met je in gesprek over jouw zingeving.