Hoe gaat het met je?

Positief Gezond Leven - blog hoe gaat het met je

“Hoe gaat het met je?” Die vraag krijg je vaak als je bij een arts of zorgverlener komt. Misschien denk je dan – net als veel anderen – dat er gevraagd wordt naar hoe het gaat met je ziekte of klacht. Maar dat vertelt nog niet alles over je gezondheid en je welbevinden. En ook niet over wat je nodig hebt om je beter te voelen.

Met Positieve Gezondheid kijk je hoe het écht met je gaat

Zo kijk je niet alleen naar je klacht maar juist ook naar je mogelijkheden.

Van klacht naar kracht.

Precies waar het bij Positief Gezond Leven om draait. Het woord ‘positief’ wil niet zeggen, dat iedereen zich altijd maar blij zou moeten voelen.
Dat zou niet realistisch zijn. De positieve benadering draait om het kijken naar de mogelijkheden, het potentieel dat er in iedereen zit.

Wat is belangrijk voor je?

Het is verhelderend om te weten wat belangrijk voor je is en wat je zou willen veranderen. Daar is door het iPH een vragenlijst voor ontwikkeld, die je online kunt maken. Je krijgt vragen over de volgende onderwerpen:

  • Hoe gaat het lichamelijk met je?
  • Hoe gaat het mentaal met je?
  • Welke zingeving vind je in je leven; waar word je blij van?
  • Wat voor kwaliteit van leven ervaar je?
  • Doe je mee in de maatschappij?
  • Hoe ziet je dagelijks leven eruit?

Zelf je Positieve Gezondheid ervaren?

Klik hier om de vragenlijst online in te vullen. Per onderwerp beantwoord je zeven vragen. Het resultaat is een ‘gezondheidsoppervlak’ van je ervaren gezondheid in een spinnenweb.

Ik bespreek graag met je waar je al blij mee bent en wat je zou willen veranderen op weg naar Positief Gezond Leren, Werken & Leven!